..
Insalata agli ' magret de canard ' con uovo e tartufo
aa
Ingredienten
4 stronken witloof
8 middel grote aardappelen
90 gr gesneden gedroogde
eendenborst
4 eieren op kamertemperatuur
tartufo schijfjes zwarte zomertruffel
6 eetlepels Muraglia extra vierge olijfolie
1 koffie lepel honing
2 eetlepels wijnazijn
Zout en peper
Bereiding
Was de aardappelen en kook ze in de schil in gezouten water.
Schil ze en snijd ze in plakjes van 1/2 centimeter dik.
Terwijl de aardappelen koken, kan u de eieren ( neem eieren op
kamer temperatuur )gedurende 4 tot 6 opzetten in kokend water.
Koel ze onmiddellijk af in ijswater en pel ze voorzichtig.
Snijd de witloof bij en snij ze in repels
Los de honing op in de wijnazijn en voeg daarna de olijfolie bij
Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout
Meng aardappelen en witloof en bedruip met vinaigrette
Schik op de borden en verdeel de plakjes eendenborst , leg het ei in het midden.
Werk af met de truffelschijfjes
xx
beeld
recept
Lambert