..
Fettuccini al peperoncino con scarola olive et caperi
aa
Ingredienten
250 gr. filotea
Fettuccine al peperoncino
1 krop andijvie
4 ansjovisfilets
20 Taggiasca-olijven
4 gekonfijte kerstomaatjes
1 teen knoflook kappertjes fijn Zout
Zwarte peper
Extra vergine olijfolie
Bereiding
Was en maak de andijvie zorgvuldig schoon
kook de andijvie 5 minuten in kokend gezouten water.
Giet het af, knijp het uit en hak grof met een mes.
Bak het teentje knoflook met een laurierblad in scheutje extra
vergine olijfolie, zet het vuur lager, voeg de ansjovisfilets toe en
laat de ansjovis smelten
Voeg de gehakte andijvie en de olijven toe
Laat koken tot de saus indikt (ongeveer 20 minuten).
Breng op smaak met peper en zout
Kook de fettuccine al peperoncino in ruim gezouten water,
Giet af en meng door de andijvie saus
Leg een nestje pasta in het midden van het bord,
Decoreer met een andijvie blad uit het hart van de krop , een tomaatje en kappertjes
Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie
xx
beeld
Filotea
recept
Filotea