..
Cake uit Calabrie met olijfolie & bergamot
aa
Ingredienten
250 gram kristalsuiker
1 eetlepel sinaasappelschil
250 gram patisserie bloem
1 theelepel koosjer zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel natrium bicarbonaatbakpoeder
250 ml Muraglia extra vierge olijfolie met bergamot
3 (150 gram) eieren
300 ml volle melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden .
- Boter en bloem een 23 cm springvorm en bestrooi hem dan met bloem. schud de losse bloem uit de vorm
- Doe de suiker in een grote kom,rasp de sinaasappel schil op de suiker en wrijf met je vingers de schil in de suiker.
- Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder en de natrium bicarbonaat toe en meng om de ingrediënten goed te mixen
- breek de eieren in een grote en klop ze los
- Voeg de muraglia olijfolie met bergamot , de melk en en klop de ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.
- Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe en klop tot er geen stukjes bloem meer over zijn, klop niet te lang anders krijg je een taaie cake.
- Giet het beslag in de springvorm, gebruik een lepel om de bovenkant glad te strijken
- Bak de cake 45-50 minuten (totdat een spies die in het midden is gestoken er schoon uitkomt, met slechts een paar kruimels )
- Haal de cake uit de oven en laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Ga met een spatel langs de randen van de cake om deze los te maken van de zijkanten van de pan en verwijder de ring van de cake.
xx
beeld
Nagi
recept
bakesbybrownsugar