..

Biscrisp Île flottante

aa

Ingredienten

50 cl creme anglaise  (zelfgemaakt of al bereid)

6 eiwitten 

100 g poedersuiker 

6 Biscrips speculoos, in kleine stukjes gebroken 

Vloeibare karamel

 

 

 

Bereiding

Recept voor eiwit schuim 

Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht)

Klop de eiwitten in een kom tot ze schuimig zijn

Voeg 1/4 van de suiker toe en blijk kloppen tot u strepen ziet

Voeg vervolgens de rest van de suiker en klop tot u de kom kan

om keren 

Vul siliconenvormpjes met een eetlepel geklopt eiwitschuim en strijkt

u de bovenkant goed glad. 

Bak ongeveer 3 minuten in de hete oven 

Laat de schuimpjes een paar minuten rusten voordat u ze uit de vorm haalt

Bewaar ze ongeveer 5 minuten in de koelkast •

Schenk de creme anglaise in de glaasjes

Laat je eiwitschuim in de sneeuw vallen 

Druppel voorzichtig de vloeibare karamel op het eiwitschuim

Werk af met kleine stukjes Biscrips speculoos 

xx

beeld 

Belgium treasure

recept

Belgium treasure